ZEITGEIST Moving Forward 2011

30 ianuarie 2011 at 23:48

Zeitgeist Moving Forward (2011), a treia parte a documentarului ZEITGEIST, regizat de Peter Joseph, a fost lansat oficial in 15 Ianuarie 2011, in 60 de tari si tradus in 12 limbi. Acesta este un proiect non-comercial, ceea ce inseamna ca este disponibil pentru achizitie gratuit prin intermediul internetului, atat in forma de vizualizare cat si prin download DVD (se poate comanda DVD-ul de pe site-ul oficial, cu 5 dolari).

Este important sa intelegem ca totul in viata este intr-o evolutie naturala, dar este de asemenea necesar sa realizam ca specia umana are abilitatea de a incetini drastic si a paraliza progresul, prin structuri sociale expirate, dogmatice si opuse naturii insasi. Lumea pe care o vedeti astazi, plina de razboi, coruptie, poluare, saracie, elitism, boli epidemice, abuzuri ale drepturilor omului, inegalitate si crima, este rezultatul acestei paralizii.

Documentarul incepe prin a spulbera ideea ca natura umana ii face pe oameni sa fie competitivi, distructivi, prosti sau destepti. De-a lungul filmului vom afla informatii despre modul in care mediul socio-economic creaza comportamentul uman.

Mai jos puteti urmari varianta oficiala a filmului, postata pe Youtube (in cazul in care v-a placut prezentarea de mai sus). Pentru a activa subtitrarea, trebuie sa dati mai intai ‘Play’, – tineti cursorul deasupra de „triunghiul” de jos din dreapta, apoi pe „CC”, pe sageata de langa „CC”, apoi click pe „Translate captions-Beta” pentru a afisa toate subtitrarile, apoi sa lasati sus sa fie „English” iar jos cautati dupa „Romanian” si dati „Translate”.

Zeitgeist3

Traducerea nu este 100% corecta (se foloseste de google translate), dar decat nimic… Filmul tine 2 ore si 41 de minute. Enjoy!