FlashForward – Sezonul 2 – ANULAT!!!

16 septembrie 2010 at 23:33

Ce-aţi face dacă aţi putea vedea ce vă rezervă viitorul? Aţi accepta cele văzute şi v-aţi trăi viaţa cât mai din plin, sau aţi face totul pentru a vă schimba destinul? Când omenirea are ocazia să-şi vadă viitorul, toţi se simt siliţi să facă totul pentru ca destinul lor să se împlinească sau să fie evitat.

Flashforward

Serialul FlashForward a fost dezvoltat initial la HBO, care si-au vandut ideea, deoarece au ajuns la concluzia ca serialul va merge mai bine pe o retea de televiziune. In Mai 2009, ABC (American Broadcasting Company Television) care este una dintre cele mai mari retele de televiziune din America, cumpara episodul pilot si cele 13 episoade ale serialului. Pe 12 Octombrie cei de la ABC decid ca serialul sa aiba 22 de episoade. Tot in aceea zi anunta ca vor fi defapt 25 de episoade, iar in cele din urma ajungand sa fie doar 24. Doar ca, pe 13 Mai 2010 din cauza ca 2 dintre producatori executivi ai serialului au plecat (unul in Octombrie 2009, altul in Februarie 2010), apare anuntul cum ca… nu se va mai produce inca un sezon. Sezonul 2 – FlashForward a fost anulat. Desi am tot sperat toata vara ca poate, poate cei de la televiziunea SciFi (care au in program genul acesta de seriale) vor cumpara FlashForward de la ABC (erau zvonuri la un moment dat, ca ar vrea sa il cumpere)… se pare m-am inselat. In cele din urma, va fi o toamna cat se poate de… gri.

FlashForward

FlashForward este o adaptare a romanului lui Robert J’ Sawyer, celebrul scriitor american de romane SF. Serialul a inceput sa ruleze in Statele Unite in luna septembrie 2009 si la nici doua luni mai tarziu cei din Romania au avut posibilitatea sa il urmareasca si pe AXN, incepand cu data de 16 noiembrie.

Datorita unui eveniment ciudat, produs la nivel global, intreaga populatie are o viziune simultana, timp de doua minute si saptesprezece secunde, asupra evenimentelor ce se vor produce in urmatoarele sase luni in vietile lor. Dupa aceasta viziune apar diverse incidente ciudate si fiecare se intreaba daca cele vazute sunt sau nu reale. Un agent FBI din Los Angles, Mark Benford, incearca sa descopere motivul si ce s-a intamplat de fapt. Impreuna cu echipa sa, el genereaza o baza de date a salturilor in viitor ale oamenilor numita Mosaic Collective.

In „FlashForward” joaca Joseph Fiennes (Mark Benford), John Cho (Demetri Noh), Jack Davenport (Lloyd Simcoe), Sonya Walger (Olivia Benford) Courtney B. Vance (Stan Wedeck), Brian O’Byrne (Aaron Stark), Christine Woods (Janis Hawk), Zachary Knighton (Bryce Varley) si Peyton List (Nicole).

Actori FlashForward

Actori FlashForward

FlashForward a fost vandut in peste 100 de tari. Serialul a fost transmis de catre AXN in: Mexic, Argentina, Chile,Brazilia, Bulgaria, Columbia, Cehia,Ungaria, Japonia, Polonia, Portugalia, Romania, Serbia, Venezuela si Uruguai. In Australia de catre Seven Network, in Austria de ORF1, in Canada de /A\ iar in Estonia de catre Fox Life. In Grecia a fost transmis de FX, in Hong Kong de TVB Pearl, in Noua Zeelanda de TV2 si in Rusia de Channel One. In Singapore de MediaCorp Channel 5 si Starhub Fox Channel – Channel 505, in Slovenia de TV3 Slovenia, in Africa de Sud de M-Net, in Taiwan de Public Television Service iar in Turcia de Dizimax. In Vestul Europei, FlashForward a fost transmis de Kanal 5 in Denmark, Nelonen in Finlanda, Canal + si TF1 in Franta, ProSieben in Germania, RTÉ Two in Irlanda, TV 2 in Norway, Cuatro in Spania, TV4 in Suedia, SF zwei in Elevetia, Five in Anglia, Fox in Italia, Veronica in Norvegia, BeTV in Belgiasi SIC in Portugalia. In Israel a fost transmis de televiziunea prin Satellite yes stars Action cat si de televiziunea prin Cablu TV HOT3. Dupa cum se vede, serialul pe langa ca a fost difuzat in foarte multe tari (de multe ori, in acelasi timp cu cei din America, pentru a combate pirateria), a fost difuzat de foarte multe televiziuni nationale dar si unele televiziuni consacrate (AXN, ProZieben. Canal+, Fox).

Desi despre FlashForward se spunea ca este urmatorul LOST, acesta nu s-a ridicat la inaltimea asteptarilor, chiar daca episodul pilot a strans in fata televizoarelor 12.47 milioane de telespectatori. De la o saptamana la alta ratingurile au scazut, ajungand la sfarsit la 4.77 milioane telespectatori.

Ratinguri Flashforward

Ratinguri Flashforward

FlashForward este un serial cat se poate de original, care creeaza dependenta in adevaratul sens al cuvantului. Daca ajungi sa vezi primul episod, mai mult ca sigur ca in 2-3 zile, vei viziona absolut toate episoadele. Pacat ca nu mai este continuare la el. Tot asa au facut si cu Jericho, Scrubs, Firefly … si cu multe alte seriale super interesante, care chiar ar fi meritat continuate.

FlashForward EpisoadeIn America, soarta serialelor este decisa de catre companiile care isi fac reclama la televiziuni. Ele decid daca un serial va avea urmatorul sezon sau nu. Totul in functie de rating. Daca lumea nu se uita la film care are reclama lor, inseamna ca lumea nu cumpara produsul lor, deci ei pierd bani, deci la randul lor nu mai cotizeaza la producerea serialului. Doar ca, ei nu iau in calcul si in cate alte tari a mai fost difuzat serialul, cate DVD-uri au fost vandute, cati au inregistrat filmul pe TiVo (foarte raspandit in America) sau cate sute si sute de utilizatori online au urmarit sau downloadat episoadele. Nuuu! Pe ei ii intereseaza doar datele din America… ca doar acolo isi vand ei produsele. Niste tarani! Huooo! Mai nou nu se adapteaza produsele/companiile la cerintele populatiei, ci populatia se adapteaza la ce ofera companiile. Ce vremuri!

Din prezentarea facuta la sfarsitul ultimului episod, sezonul 2 ar fi fost unul cat se poate de interesant. Plus ca, daca tot au facut scenele respective, inseamna ca au si facut cateva episoade din sezonul 2. Sau?