Poze din Turnul Primariei Oradea 2011

29 septembrie 2011 at 20:52

Chiar daca vizitarea Turnului Primariei din Oradea a fost posibila din luna aprilie 2011, in cele din urma am ajuns si eu sa ajung sa il vizitez. In lunile aprilie si mai 2011, intrarea a fost gratuita. Incepand cu 1 iunie, pentru vizitarea Turnului Primariei Oradea fiecare vizitator trebuia sa dea 5 lei (3 lei pentru copii, studenti si pensionari).

Turnul Primariei Oradea 2011„Lucrările privind dotarea Turnului Primăriei în vederea accesului publicului sunt în valoare de aproape 12.000 lei şi constau în: amplasarea a 4 plăci din alamă la nivelul primului balcon cu scop informativ, amplasarea panourilor de afişaj cu istoricul oraşului, al clădirii şi al orologiului, montarea unui sistem de supraveghere video, amplasarea unei lunete care va sta la dispoziţia publicului pentru observarea oraşului de la înălţime.” (sursa oradea.ro)

Eu initial am vrut sa vizitez Turnul Primariei in luna mai, dar am avut ghinionul sa prind o zi in care era inchis pentru unele mici reparatii. Asa ca am amanat ‘revizitarea’ pana acum in toamna. Concluzia: „Frumos dom’le! Frumos!„. Este ceva inedit. Sa vezi toata Oradea din ‘buricul targului’, de la inaltimea de 50 m (atat se zice sa masoara Turnul), este ceva.

„De la începutul lunii viitoare, mai exact din 4 aprilie, Turnul Primăriei îşi aşteaptă vizitatorii. Cei care îşi doresc să ştie cum arată oraşul de la aproape 50 m înălţime sunt aşteptaţi la Primăria Oradea – a spus primarul Ilie Bolojan.” (sursa oradea.ro)

Acum stiu unde sa imi duc prietenii, veniti in vizita la Oradea. Sunt sigur ca vor merge din Oradea cu amintiri foarte placute. Mie chiar mi-ar placea sa vizitez locuri asemanatoare in alte orase din tara. Una e sa mergi pe zeci de stradute super aglomerate de zecile de masini si una este sa stai undeva sus si sa privesti in liniste, toata agitatia de jos.

„Turnul Primăriei poate fi vizitat în următorul interval orar: de marţi până vineri, între orele 12:30 – 18:30 (ultima urcare se face la ora 18:00), sâmbătă şi duminică între orele 12:30 – 19:30 (ultima urcare se face la ora 19:00), iar luni este închis. De menţionat, ca cei care doresc să urce în Turnul Primăriei nu sunt nevoiţi să se programeze telefonic, decât în cazul în care este vorba de grupuri organizate mai mari de 10 persoane.” (sursa oradea.ro)

Mai jos, gasiti o serie de poze facute in si din Turnul Primariei, unele chiar si cu zoom de 18x: