Intersectia MORTII

25 iulie 2009 at 22:00

Exista in Oradea, in cartierul Rogerius, o intersectie unde saptamanal au loc, de la usoare pana la serioase tamponari (pe bune!). Aici lumea descopera ca o masina nu e doar: plimbari si ‘facut plinul’, ci si: probleme, cheltuieli, traume, nervi, oase rupte… Locul cu pricina, se afla pe Str. Lacul Rosu intersectie cu Str. Moldovei. La cate accidente au loc aici, se poate numi foarte usor si „Intersectia MORTII„!

LaculRosu_Intersectie_Modovei

str. Lacul Rosu Intersectie cu str. Modovei (poze de pe ‘www.norc.ro’)

Motivele accidentelor din aceea intersectie, sunt multiple:

– un motiv des este faptul ca multi ‘smecherasi’ nu tin cont de semnul ‘CEDEAZA’ care se vede bine chiar si de la distanta;

– un alt motiv este faptul ca, mai toata lumea care vine la ABC-ul sau patiseria din coltul strazii Moldovei, parcheaza exact unde la taie capul. Astfel ca multi trebuie sa intre bine in intersectie, ca sa vada daca vine cineva din stanga sau din dreapta.

Azi, 25 iulie 2009, in intersectia respectiva au avut loc doua accidente (la cel de-al doilea accident am fost si eu de fata). Primul incident (conform martorilor oculari prezenti la cel de-l doilea incident) a avut loc dimineata, cand doi s-au tamponat usor. Cei doi, au facut schimb de RCA si date personale, urmand ca sa-si rezolve problema la Politie sau la firmele de asigurari (ca mai nou asa se face).

Cel de-al doilea incident in schimb, a fost ceva mai grav. Un Opel Corsa (in care era o femeie cu un copil) a intrat in intersectie de pe str. Lacul Rosu si a lovit un Volkswagen Passat care circula pe str. Moldovei. Impactul a fost destul de dur, astfel incat la Corsa, s-au deschis airbag-urile.

Accident intersectie

Accident intersectie

Dupa impact, din Corsa a iesit femeia si a scos repede copilul din masina, deoarece masina a inceput sa arda (ceva la motor). Din cauza socului, la scurt timp, femeia a avut o cadere de calciu si a lesinat in plina strada. Desi nu erau raniti, oase rupte sau ‘Doamne fereste’ morti, vazand-o pe femeia aceea intinsa pe jos cum avea spasme multiple, iti trece-au fiori pe sina spinarii fara sa vrei. Au venit cativa oameni binevoitori si au stins focul de la masina, repede. Dupa cateva minute a sosit si Salvarea care a dus-o pe femeie la Spital. Apoi a sosit si Politia.

Accident Oradea

Accident Oradea

In toata nebunia creata (masinile avariate, Salvare, Politie, o multime de ‘gura casca’), apare si un ‘baietas de cartier’ si isi opreste minunatia de masina (o Skoda Felicia) chiar in intersectie (la 3-4 metrii de accident) langa unul din ABC-uri si da sa coboare. Vine la el un politist si il roaga sa parcheze putin mai incolo, ca sa nu blocheze/sa fluidizeze traficul. El cu un ton obraznic si aproape rastindu-se la politist, ii raspunde ca merge pana la ABC sa cumpere ceva si revine. Atunci, politistul incepand sa isi piarda rabdarea cu el, ii spune sa plece sau ai ia permisul. ‘Baietasul nostru de cartier’, a pornit masina si bombanind a mers putin mai incolo, nu inainte de a ‘tranti’ o injuratura zdravana politistului. Politistul l-a auzit si cum ‘baietasul’ a parcat doar la 2-3 masini mai incolo, a mers la el si i-a luat foarte frumos, permisul (chiar ca merita, ca m-am saturat cate ‘fitze’ pot sa aiba unii). A inceput el sa se roage de politist, apoi sa ameninte, dar de luat tot i l-a luat. Pacat ca nu i-am facut poza… pacat!

Concluzie:

– daca aveti drum in Oradea si trebuie sa ajungeti in cartierul Rogerius, vedeti pe unde mergeti, dar sa faceti in asa fel incat sa nu ajungeti la ‘Intersectia MORTII’!, mai exact: str. Lacul Rosu intersectie cu str. Moldovei;

– nu stiu de cate: accidente, masini distruse, traume si oameni accidentati, mai sunt nevoie, pana cand nu vor mai fi incidente la ‘Intersectia MORTII‘, dar ceva, ceva trebuie sa se faca acolo.