Info drumuri, judetele: Timis, Arad, Bihor – Martie 2010

2 aprilie 2010 at 00:08

Pentru toti cei care au drum prin partea de Vest a Romaniei (judetele: Timis, Arad si Bihor), mai jos veti gasi informatii legat de aceste drumuri (Martie 2010).

Timisoara – Arad:

Dintre cele trei judete (Bihor, Arad, Timis), drumul Timisoara-Arad arata cel mai bine. Nu tu gropi, nu tu petice… doar asfalt bine facut.

Timisoara_Arad

Drum Timisoara – Arad

Nota: Daca veniti de la Arad si doriti sa mergeti pe drumul de centura Timisoara (nou facut/nou inaugurat) spre aeroport sau Lugoj, sa o luati la stanga la primul sens giratoriu (este un sens giratoriu foarte, foarte mare – nu aveti cum sa nu il confundati).

CenturaTimis

Centura Timisoara

Problema este ca, nu prea sunt indicatoare in sens: fie sunt lipsa, fie sunt indointe si nu se vad, fie sunt vopsite (cand am fost eu pe acolo, pe indicatorul spre ‘Timisoara’ scria cu negru ‘Micul Paris’; abia se vedea). Astfel ca am mers spre Timisoara si cand am vazut ca urmatorul sens giratoriu duce spre Selgros si spre oras, m-am intors la ‘mega’ sensul giratoriu si am luat-o pe centura.

Arad-Oradea:

De la Arad la Oradea gasim 3 tipuri de drumuri:

drum in stare proasta, dar care a fost peticit de curand; decat cum era inainte plin de gropi si cratere, e bine si asa… deocamdata;

Arad_Oradea_peticele

Drum Arad-Oradea peticit

drum cu un nou strat de asfalt; partea buna: e super OK asfaltul; partea proasta: este o adevarata experienta de ‘roller coaster’ sa treci de la asfaltul vechi la cel nou si invers,

Arad_Oradea_asfalturi

Drum Arad-Oradea – asfalturi

… plus ca la cum este facut acum (foarte sus, foarte abrupt cu santuri adanci si fara copaci pe margine), daca trebuie sa tragi pe dreapta sau in cel mai rau caz ajungi in sant, sunt 80-90% sanse nu mai iesi viu de acolo… brrrr (nu se vede in pozele mele… am uitat sa pozez acele portiuni)!

Arad_Oradea_asfalt_nou

Drum Arad-Oradea cu asfalt nou

drum cu strat nou de asfalt, dar care din cauza proastei realizari a necesitat peticiri de curand (asfalt facut de Italieni, dar dupa metoda romana: „Il facem prost, ca sa mai avem ce lucra si anul viitor!”.

Arad_Oradea_asfalt_nou

Drum Arad-Oradea cu asfalt nou peticit

Oradea – centura:

Drumul de centura Oradea (Real 1 – Episcopia) fiind facut in toamna anului trecut, deocamdata arata foarte bine. Acum sa vedem pana cand. Ca la ce trafic e…

Oradea_drum_centura

Oradea – drum centura

Oradea – Sacuieni:

Si aici avem trei tipuri de drumuri:

– drum decopertat, care este peticit pe ici pe colo;

Oradea_Sacuieni_decopertat

Drum Oradea-Sacuieni decopertat

– drum vechi (plin de gropi) peticit; macar acum l-au mai peticit si se poate merge normal pe el, ca deja si acesta incepea sa se deterioreze in ultimul hal;

Oradea_Sacuieni_peticit

Drum Oradea-Sacuieni – peticit

– drum cu un strat nou de asfalt (doar in unele sate de pe traseu, ca sunt asfaltate pe bani europeni – fiind Drum European).

Oradea_Sacuieni_asfalt_nou

Drum Oradea-Sacuieni – asfalt nou

Sacuieni-Otomani:

Drumul desi arata ca si un drum de autostrada (fata de celelalte drumuri din judetul Bihor), deoarece au inceput sa apara cateva gropite, in loc sa il peticeasca cum era normal, au hotarat sa mai traga un strat de asfalt peste. Macar de ar tine si asta.

Sacuieni_Otomani

Drum Sacuieni-Otomani

Otomani-Marghita:

La fel ca si drumul dintre Sacuieni si Otomani, drumul este unul cat se poate de bun… partea proasta e ca treci prin mai multe sate… dar aia sa fie cea mai mica problema…

Otomani-Marghita

Drum Otomani-Marghita

Concluzie: Chiar daca in mare parte tot ‘varza ‘ sunt drumurile, macar au fost peticite, astfel ca acum poti sa mergi in mod ‘decent’ pe E671, fara gropi, fara cratere, fara… Cine stie… poate odata si odata o sa fim si noi ‘Oglinda Romaniei’ pentru cei vestici si in loc sa fuga strainii de noi ca de ciuma, vor veni cu drag in vizita… ca de vazut cam au ce vedea… cum era la ei acum 100 de ani. :o)

Drum_Bun

Drum Bun!