ADEVARUL, IOAN DRIMBAU, PRINS CU JURNALISMUL IN TRAISTA

29 mai 2009 at 11:45

Dupa incidentul din 17 Ianuarie 2009, avut cu cei de laAdevarul de Seara Oradea’, legat de distribuirea pozei cu accidentul aviatic de la Aeroportul Oradea, in care a fost implicat si Tiriac Jr. si despre care am povestit intr-un articol pe Blog-ul meu, pe data de 28 mai 2009 au ‘realizat‘ un alt ‘furt intelectual‘.

O fi ziarul ‘Adevarul de Seara Oradea‘ distribuit gratuit si folosit de lume ca sa ‘atate’ focul in sobe (cei de la case) sau sa impacheteze diverse obiecte ca sa nu se sparga, dar daca tot vor sa imi faca reclama gratuit, macar sa specifice sursele de unde fura unele texte.

Astfel ca in articolul ‘Drum cu capcane intre Oradea si Marghita‘ scris de reporterul Ioan Drimbau, apare un text copiat dintr-un articol postat pe Blogul meu Personal, cu specificatia ca eu i-as fi spus paragraful respectiv, respectivului reporter. In primul rand, nici nu am fost intrebat daca doresc sa apar in ziar sau nu (ca doar asa se face), iar in al doilea rand… daca dl Ioan Drimbau tot a vrut sa imi faca reclama, trebuia sa specifice ca respectivul text apare pe blog si ca a fost luat de acolo.

Articol - Drumuri judetene Bihor

Articol – Drumuri judetene Bihor

||

\/

Furt Intelectual - Adevarul de Seara Oradea

Furt Intelectual – Adevarul de Seara Oradea

Fiind in primul an la Master la ‘Tehnologii Audio-Video si Telecomunicatii‘, il am ca si pe profesor pe dl Dr Ing Alexandru Gacsadi (Retele Neuronale). Intr-o pauza, discutand diverse subiecte cu studentii, ne-a intrebat ce parere avem despre situatia din Romania. Tin sa va spun ca nici unul nu a fost foarte incantat: ca e coruptie mare, ca sa fura, ca nu esti respectat, ca nu esti platit, ca toti care au bani sau sunt smecherasi o duc bine, ba ca se duce tara de rapa… oricum… nu era de bine. Si distinsul domn ne-a intrebat: „Si voi de ce nu faceti nimic? De ce preferati fie sa fugiti in strainatate (unde acum cu criza nici pe acolo nu mai este prea bine), fie inghititi toate aceste magarii, doar pentru simplul fapt ca ‘asa este la noi’? Daca e sa se schimbe ceva la noi in tara, voi sunteti cei care trebuie sa faca ceva, iar apoi copii nostri.” Din pacate… cam avea dreptate. Am fost noi invatati sa asteptam sa faca altii totul pentru noi (de pe vremea lui Ceausescu) si se pare ca obiceiurile vechi se uita greu, dar ar trebui sa ne dea de gandit…

Deci in concluzie la ‘furtul intelectual‘ al celor de la ‘Adevarul de Seara Oradea‘: sa mai intrebe si ei daca vrea lumea sa apara in ziar sau nu (un telefon sau un e-mail era de ajuns) si daca tot publica texte de pe unele Bloguri/Siteuri, sa faca bine sa specifice si sursa… ca sa citeasca lumea tot articolul, nu doar rezumatul pe care il prezinta ei in ziar. Sa le fie rusine!

PS. Ca un ‘gentleman’ adevarat ce sunt, daca tot mi-au facut ‘reclama gratuita‘ cei de la ‘Adevarul de Seara Oradea’, m-am gandit sa le fac si eu putina ‘reclama‘.

Romanie… dulce  Romanie!