PhotoScape – soft de editare foto ‘gratuit’

21 mai 2009 at 23:15

PhotoScape se vrea a fi un program de editare foto ‘gratuit‘. Nu ajunge el la nivelul Photoshop, Indesign, Illustrator, Corel… (programe din astea, cu care ma mai stiu eu), dar poate fi cat se poate de util, pentru diverse situatii…, plus ca este ‘free’ (adica… ‘gratuit’).

PhotoScape - soft editare foto 'gratuit'

PhotoScape – soft editare foto ‘gratuit’

Nu am sa-i fac o prezentare detaliata, deoarece se gasesc pe net mai multe prezentari ale programului (Go4it, CNet, …) , printre care si prezentarea de pe site-ul oficial, care este cat se poate de explicita. Pe pagina de ‘Home‘, ni se arata ce rezultate obtinem cu ajutorul programului, iar la ‘Screenshots‘ gasim o prezentare a programului, cu ceea ce se poate realiza in el.

Prezentare PhotoScape

Prezentare PhotoScape

La ce este el bun??? Pai de exemplu… daca ai un blog (ca e la moda) si vrei sa reduci o poza care e prea mare, sa o decupezi, sa o mai deschizi la culoare, sa adaugi un text pe poza, sa adaugi un efect la poza…  (sa o ‘tuninghezi’ putin) , sau sa faci un screenshot la un site, sa lipesti mai multe poze una langa alta, sa faci o mica prezentare cu poze si text in format gif… si multe altele. Mai este folositor si in cazul in care ai de facut o prezentare (doc, ppt, xml… ) care sa contina tot felul de screenshot-uri. Cu ajutorul programului reusesti sa termini cat se poate de rapid, o prezentare care sa impresioneze.

Deci, sa facem o recapitulare: este util/folositor, este usor de folosit, este gratuit. Cum mai este??? Pe langa toate acestea, kit-ul programului este cat se poate de mic. La cei 15 Mb cat are programul, se poate spune ca este foarte mic.

Personal il folosesc zilnic si pot sa va spun ca se mai gasesc si lucruri bune pe net, nu doar lucruri nefolositoare si prostii. Asa ca… ENJOY!

PhotoScape - Download

PhotoScape – Download