VOLVO si noile metode de promovare

3 iunie 2009 at 15:20

Intr-o perioada de criza, trebuie sa stii sa te adaptezi din mers, ca sa supravietuiesti… zicea cineva.

Astfel ca cei de la Volvo, odata cu promovarea noului model S60 pe piata (la fel ca si cei de la BMW cand au promovat modelul M3), au lansat si un joc gratuit, exclusiv pentru PC si anume: ‘VOLVO – The Game‘, prin care viitorii clienti pot sa se familiarizeze cu masinile Volvo. Data aparitiei a fost 26 Mai 2009.

Volvo S60 - spate

Volvo S60 – spate

Jocul a fost conceput in colaborare cu studioul de jocuri suedez SimBin Development, creatorii seriei Race si GTR (‘prietenii‘ stiu despre ce zic).  Daca totusi, nu ati jucat niciodata jocurile respective si nu aveti nici o idee cine sunt cei de la SimBin, tin sa va anunt ca ceea ce fac, fac bine si ca simulatoarele lor auto sunt cat se poate de reusite.

Volvo S60 - la volan

Volvo S60 – la volan

Jocul pe langa modelul S60 mai are si alte modele: Volvo S60 Concept/Concept Race, Volvo C30, Volvo S40, Volvo 850 si Volvo 240. In ceea ce priveste traseele, avem de ales intre pista Gothenburg Eco Drive Arena din Göteborg – Suedia, sau pista Chayaka din apropierea Kievului, in Ucraina. Nu sunt ele multe, dar pentru un joc gratuit, zic ca ajung si 2 trasee (decat nimic…).

Modele Volvo

Modele Volvo

Desi cerinţele de sistem minime sunt următoarele: Procesor la 2,4 GHz, 1 GB de RAM, 1 GB spaţiu liber pe HDD, Placă video compatibilă DirectX9 (128 Mb) si Sistem de operare Windows XP/Vista… jocul mai sacadeaza chiar si la setarile minime, minime. Adica: P4 la 3GHz, 1Gb de RAM, placa video 6600Gt la 128 Mb, rezolutia 800×600, cu toate setarile la minim si tot sacadeaza in timpul jocului. Plus ca… controlul masinii era destul de ciudat… cand viram la stanga se intorcea toata masina, nu doar fata sau spatele… Ciudat pentru un ‘car racing‘!

Verdict final: poate merge jocul bine pe sisteme mai ‘bazate’, dar la cum a mers la mine si cum se misca masina pe pista… din partea mea, nota 4 din 10. Dar asta nu inseamna ca nu imi plac masinile Volvo