PC Burnout Paradise: The Ultimate Box

27 martie 2009 at 16:01
Burnout Paradise: The Ultimate Box

Burnout Paradise: The Ultimate Box

Burnout Paradise: The Ultimate Box: pe data de 6 Februarie 2009, s-a alansat si pe PC (la mai bine de un an după lansarea acestuia pe consolele Xbox 360 şi Playstation 3).

Burnout Paradise este primul titlu Burnout produs pentru PC si customizat pentru multiplayer si functionalitati online.

Lansat initial pentru Playstation 3 si Xbox 360, Burnout Paradise a castigat deja mai mult de 55 de premii in toata lumea.

Burnout Paradise The Ultimate Box ofera atat masini, cat si motociclete, iar stilul de joc este unul pur arcade, in care scorul si distrugerile spectaculoase inseamna totul. Sintagma „The Ultimate Box” din titlul jocului, anunta faptul ca include si tot continutul oferit spre download pana acum de catre producatori, pentru variantele PS3 si Xbox 360.

Odata cu aparitia jocului, s-a lansat si versiunea demo care, surprinzător, include întregul joc, fiind limitat doar ca timp de joc. Criterion doreşte să asigure potenţialii cumpărători că jocul va rula bine pe sistemele lor.

Sistem minim recomandat:

System: 2.8 GHz (3.2 GHz for Vista) or equivalent
RAM: 1024 MB
Video Memory: placa video de 128 MB
Hard Drive Space: 4 Gb

Sistem standard recomandat:

System: Intel Core Duo 2 or equivalent
RAM: 2048 MB
Video Memory: placa video de 256 MB

Configuratia sistemului meu:

System: 3.2 Ghz – P4
RAM: 1024 MB
Video Memory: placa video de 128 MB (GeForce 6600)

Jocul imi merge la setarile minime. Se vede bine si asa. Mai sacadeaza cateodata (cand e seara si cand e ceata), dar in rest merge bine.

Burnout Paradise: Auto & Moto

Burnout Paradise: Auto & Moto

Burnout Paradise este un open-world racing game, format din curse: road rage (care ajunge primul la destinatie), marked man (unde sunt doua masini care trebuie sa te faca sa nu ajungi la destinatie; nu e recomandat sa te pui cu ei, nu prea le poti face mare lucru), stunt run (unde primesti puncte in functie de ce cascadorii faci, contra timp), burning route (primesti o varianta mai puternica a masinii curente) si un mod special (in care faci puncte pentru cate masini busesti).

Masinile sunt impartite in 3 categorii – stunt, speed si aggression. Ciudat este ca nu exista oameni in joc, nici la volanul masinilor, nici pe străzi.

Jocul a fost comparat de multe ori cu NFS sau Flat Out. Ei bine nu este nici una, nici alta. La NFS de obicei (si mai nou) ai un ‘story’ de urmat, in Burnout Paradise nu ai (totul e sa te plimbi prin oras si cand ai chef sa opresti la o intersectie si sa mai faci o cursa). In schimb, la Flat Out ai tot felul de curse pe trasee prestabilite (nu ‘open world- racing game’ cum e Burnout Paradise).

Car Race

Car Race

Ca si grafica si efecte, NFS doar acum mai nou a introdus la ‘Prostreet‘ si ‘Undercover‘ efectul de distrugere a masinii (pana acum nu era). In schimb, Flat Out seamana mult la grafica cu Burnout, ceea ce ma face sa cred ca ei au copiat elementele din Burnout si nu invers, deoarece seria Burnout a aparut de cativa ani buni, iar Flat Out doar de 2-3 ani. Hmmm!

O chestie ciudat: la Flat Out, in cazul unui accident subit, iti vezi soferul zburand prin parbriz cativa metri buni; la Burnout Paradise nu ai nici un sofer (o fi teleghidata masina…).

Flat Out l-am jucat si cu volan (Logitech) si pot sa spun ca e super senzatia (nu ca si la seria NFS unde nu poti merge nici 2 metri, ca te si dai de toti peretii; sunt putine jocuri care merita sa le joci cu volan, nu toate sunt facute pentru volan). Burnout Paradise nu l-am incercat cu volan, dar ar trebui incercat, asa ca idee…

Moto race

Moto race

La cursele cu motorete, nu ai burnout (nitro) dar nici nu e cazul. Fiind doar pe doua roti e mult mai usor sa intri intr-un zid la 300 Km/h, decat cu masina. Dar ca idee, e super ideea, deoarece, in afara de ‘Midnight Club’ (unde au mai fost cursele si cu masini si cu motociclete), toate jocurile race, sunt fie pentru masini (NFS, Flat Out) fie pentru motociclete (Moto GP). Nice!

O galerie cu ‘screenshots’ din joc, gasiti aici.