Pareri… NFS Undercover

19 noiembrie 2008 at 15:43

Si aparu si NFS Undercover… E bun? Nu e bun? Sa vedem… Povestea jocului este sa participi la cat mai multe curse, ca sa devii tot mai popular, astfel ca baietii rai sa te bage si pe tine in seama si sa intri in lumea lor cu masini, droguri si ce or mai avea ei acolo… ca doar esti (cum zice si titlul) UNDERCOVER… bre. Din cand in cand mai apare fatuca aia, care cica e de la FBI si iti tot spune ca ceea ce faci e bine si ca sa o tii tot asa, ca o sa ajungi sa te „integrezi” cu aia „mahari” dupa nus cate curse. Nu am ajuns la capat, da parca vad ca ma bat cu al mai mare mahar, care are cea mai bengoasa masina… tipic domle, tipic.

NFS Gameplay1

NFS Undercover – Gameplay1

Partea buna este ca merge si pe calculatoare mai vechi gen P4, 1 Gb DDR Ram, placa video 6600 GT la 128 mb (toate setarile le minim desigur). Partea proasta este ca arata ca un Most Wanted doar cu un mic retus la design (un mic retus am spus…).

Ce nu mi-a placut: nu mi-a placut ca seamana mult cu Most Wanted, ca are filmuletele alea jenante cand dobori una alta prin oras (deci ca idee sunt OK, dar ca aspect… jenant), ca la un moment dat cand mergi mai cu viteza si strabati in viteza orasul, se opreste masina si se face un refresh la oras… hmmm… poate o fi din cauza ca am doar 1 GB DDR Ram sau din cauza sistemului, dar din cate am inteles si altii s-au plans de framerate-ul greoi. Ce mi-a placut: mi-a placut ca a mai aparut un joc din seria NFS (prietenii stiu de ce!) sau ca pana una alta mai avem ce juca pana la aparitia mult asteptatului GTA IV (ca de capodopera Burnout Paradise de anul viitor din ianuarie sau februarie ce sa mai zic). Filmuletele sunt OK ca si story, dar destul de scurte.

NFS Gameplay2

NFS Undercover – Gameplay2

M-a impresionat in special o cursa cand trebuie sa te intreci cu inca un as in ale condusului si trebuie sa il depasesti pe o autostrada cu 4-5 benzi. Partea care m-a impresionat a fost sunetul si feelingul cand in super viteza treci pe langa masinile din trafic. E bestiala senzatia. Ideea e ca doar la cursa aceea am simtit senzatia aceea, ca in rest sunt doar curse normale cu alti tipi plini de hormoni si cu multi cai putere sub capota sau urmariri cu politia dupa tine.

NFS Gameplay3

NFS Undercover – Gameplay3

Tipurile de racing sunt: Sprint (trebuie sa te intreci cu alti „feciori” dintr-un punct in altul si castiga primul care ajunge la finish); Circuit (faci de 2-3 ori un traseu si tre sa ajungi primul); Checkpoint (trebuie sa treci prin 4-5 puncte de pe traseu inainte ca timpul sa expire); Cop chase (tot felul de curse cand fie trebuie sa distrugi prin oras una, alta in valoare de 10-15.000 dolari (sau cat o fi), fie sa distrugi cateva masini de politie, fie doar sa scapi de politie fara sa fii prins). In plus de acestea, mai sunt „Missions” (misiunile), cand trebuie sa te intreci cu aia mai tari din cartier (ca doar asta e telul tau… sa ajungi cat mai sus in ierarhie, nu cursele de zi cu zi). Ca si masini ai si cateva marci noi si anume: Porsche Carrera GT, Audi R8, BMW M3, BMW M6, VW Siroco si inca cateva noutati in materie.  Cat despre teritoriu se zice ca e foarte mare si foarte intins… printre cele mai mari de pana acum (asa o fi, daca ei zic).

NFS Gameplay4

NFS Undercover – Gameplay4

Per total… MERGE…  Macar o sa fie lumea (stie ea care) ocupata cateva zile si o sa uite de criza mondiala, de toate jocurile cu pac pac (gen Far Cry, Crysis, Call of Duty) care au aparut de curand si de cate zile au mai ramas pana la aparitia lui GTA IV