GTA IV… SUCKS?

8 decembrie 2008 at 15:44
GTA IV - PC

GTA IV - PC

Saptamana trecuta (mai exact pe data de 2 Decembrie), a aparut si GTA IV pentru PC. Agitatie mare in lumea gamerilor. Dar… SOC!!! Cerintele de sistem minime sunt demne de ultimul racnet in domeniu. Deci, ca sa poti juca, iti trebuie:

Minimum System Requirements

  • OS: Windows Vista – Service Pack 1 / XP – Service Pack 3
  • Processor: Intel Core 2 Duo 1.8Ghz, AMD Athlon X2 64 2.4Ghz
  • Memory: 1.5GB, 16GB Free Hard Drive Space
  • Video Card: 256MB NVIDIA 7900 / 256MB ATI X1900

Recommended System Requirements

  • OS: Windows Vista – Service Pack 1 / XP – Service Pack 3
  • Processor: Intel Core 2 Quad 2.4Ghz, AMD Phenom X3 2.1Ghz
  • Memory: 2 GB (Windows XP) 2.5 GB (Windows Vista)
  • 18 GB Free Hard Drive Space
  • Video Card: 512MB NVIDIA 8600 / 512MB ATI 3870

Desi am stiut ca nu am mari sanse de izbanda cu asemenea configuratii, am zis ca totusi trebuie sa incerc. Ca au mai fost cazuri in care jocurile aveau cerinte ridicate si cand colo mergeau si cu sistemul meu a’l batran. Dar… cu P4 la 3 GHZ, 1 Gb DDR si placa video de 128 Geforce 6600 GT nu am avut nici o sansa. Tot ce am vazut in joc a fost la 1 metru in fata masini, plus ca totul se intampla la o viteza ‘ametitor’ de incet.  Asa ca tot ce mi-a mai ramas de facut, a fost sa dau unninstall si sa sper ca vreodata voi avea si eu sa joc GTA IV, fie pe PC fie pe PS3.


Dar… la fel cum „romanaul” se bucura cand „moare capra vecinului”, asa m-am bucurat si eu cand am aflat ca nici la altii nu le merge bine, desi au sisteme „ultimul racnet” (gen Geforce 9700, core 2 duo… alea, alea). Pai dupa ce ca a trecut aproape 1 an de cand a aparut pe PS3, nici macar acum nu au reusit sa il optimizeze pentru PC? Anul trecut chiar ca nu avea nici o sansa sa apara pe PC… ar fi fost imposibil, la ce placi video erau atunci. Si chiar si asa, ca au mai aparut nu stiu cate modele de atunci, tot nu au reusit sa rezolve problema in totalitate.

Dar „in fond si pana la urma” totul tine de mentalitate. In state nu prea se joaca nimeni pe PC… el este folosit pentru mail, office, editare… Pentru cand ai timp de un joc si ai chef sa te relaxezi putin, conectezi PS3 la televizorul de 92 cm (sau mai mare) si la sistemul home cinema 5.1 si ai o experienta cu adevarat ‘unica’. Plus ca nici nu se compara grafica de la PS3 cu cea de pe PC (orice placa vedeo profi ai avea).

Suparat... suparat sunt... suparat!!!

Suparat... suparat sunt... suparat!!!

Romanul in schimb merge pe ideea ca decat sa dea 1800 ron pe un PS3 (sau PS2) mai bine isi ia un calculator bun (care ajunge la 2.500-3.000 ron lejer)… fara sa ma ia in considerare ca un calculator (mai exact componentele) dupa 1 an, maxim 2 , are o uzura morala (si fizica) cat are un PS3 in 5-6 ani.

Asta este… PEACE!