S-a Deschis Noul Strand Termal din Marghita

3 mai 2012 at 00:33

Tinand cont ca s-a inceput la constructia strandul din 2008, ca in 2010 urma sa fie deschis publicului larg (am relatat in articolul din 3 Octombrie 2010 despre Noul Strand Termal din Marghita) si ca s-a deschis doar in 2012 (oare in 2014 ce o sa se mai intample cu el?), strandul in sine nu mai este chiar asa nou. Dar cum nu are ‘inca’ o denumire oficiala, deocamdata ramane (pentru mine si multi altii) cu denumirea de ‘Noul Strand Termal din Marghita’ – care face parte din ‘Parcul Balnear Regional‘ .

Deci,… ‘Noul strand termal din Marghita’, s-a deschis publicului, incepand cu 1 Mai 2012. Si nu s-a deschis oricum. S-a deshis cu intrare gratuita pentru toata lumea, pe perioada 1-10 mai 2012. Dupa 10 mai, intrarea la strand urmand sa fie cu plata.

Deschidere Strand Termal Marghita

Din cate am inteles din presa online si din surse locale, strandul nu ar fi fost deschis nici anul acesta, daca nu ar fi fost scandalul cu ‘Primarul oraşului Marghita – Dorel Talpoş, acuzat că a trucat fotografiile unui ştrand pentru care a obţinut bani europeni‘. In schimb, Primarul Dorel Talpos se scuza ca strandul nu a fost deschis din iunie 2011 (cand s-a facut inaugurarea), din lipsa personalului calificat si ca scandalul a fost provocat de catre adversarii politici, in vederea boicotarii sale la urmatoarele alegeri. Dar atunci, de ce a trimis la Minister poze trucate/prelucrate grosolan in Photoshop si nu le-a explicat ca nu are personal calificat. Sau nu le-o fi trimis el, ci ‘dusmanii’ de partid?

Cat despre strand, deoacamdata este OK: apa curata, alei curate, iarba ingrijita… Mai urmeaza sa vedem daca se vor mentine si daca odata cu introducerea taxei la intrare, vor aduce/oferi si alte beneficii, printre care si sezloange/umbrelute. Soare, soare, dar trebuie si putina umbra, ca faci insolatie si mori acolo in bazin, in apa aia termala/fierbinte.