Piscina Hotel Maxim Oradea

7 decembrie 2011 at 20:19

Mai nou, dupa sarbatorile de iarna, multi prefera putina miscare, respectiv o baie la o piscina acoperita, de preferat sa fie si cu apa termala. In zona de vest a tarii, aici in Oradea, fie alegi Strandul Apollo din Baile Felix sau Piscina de la Hotel Perla din Baile 1 Mai, fie alegi sa mergi in Ungaria la Aquaticum Debrecen (ca doar e aici aproape). Ei bine, pentru cei din Oradea am gasit solutia ideala: Piscina de la Hotelul Maxim.

Piscina Hotel Maxim Oradea

De ce este solutia ideala? In primul rand ca este aici in Oradea, pe strazile de langa magazinul Crisul, respectiv langa Spitalul Militar. Deci foarte aproape de orice punct din Oradea. Central, ce mai.

Un alt atu este faptul ca hotelul are 4 stele, deci curatenie si servicii impecabile. Mai rar asa ceva pe la noi. Nici nu iti vine sa crezi ca esti in Romania.  Eu am fost la diferite ore (chiar si seara dupa 20), in diferite zile si nu am gasit nimic de reprosat. Apa in bazin curata tot timpul, la dusuri si toalete iar curatenie. Apropo… programul la piscina este de la ora 9:00 la 23:00.

Dusurile si dulapurile pentru haine sunt la subsolul hotelului, iar pentru a ajunge la piscina nu este nevoie sa iesi afara, ci se poate ajunge direct cu ajutorul unui coridor subteran. Foarte util. Nu risti sa te racesti, cand afara sunt minus zero grade.

Tenperatura apei in piscina este de 28°-30° vara si 30°-32° iarna. Nu e nici prea rece, nici prea calda. De exemplu, la Bazinul Olimpic din Oradea, temperatura apei este de 23°-24°. O fi ea buna pentru poloistii oradeni, dar pentru mine este foarte rece. Brrr. La Strandul Apollo in schimb apa este prea calda. Are intre 26°-28°. Putin cam prea calda. Dar ce nu imi place la Strandul Apollo sau piscina de la Hotel Perla este faptul ca inauntru este un condens extrem. Afara -6°, inauntru peste 30°, rezulta aburi, condens si in consecinta aer insuportabil. Ei bine, la piscina de la Hotel Maxim nu mai gasesti astfel de probleme. In interiorul cladirii unde este piscina, au fost instalate calorifere, astfel incat condensul este foarte slab, aerul este respirabil, plus ca este bine cald cand iesi din bazin. Chiar si la Aquaticum Debrecen, desi au aer conditionat inauntru, aerul este destul de greoi de la asa multi aburi de la bazine. Probabil ca nu reusesc aparatele de aer conditionat sa filtreze asa bine aerul. Probabil.

Cladirea unde este plasata piscina, are usi si acoperis rabatabil, astfel incat ea este utilizabila si pe timpul verii. Eu am fost la sfarsitul lunii noiembrie (2011), cand afara era de multe ori -5°, dar sunt sigur ca si pe timpul verii este super la piscina.

Pretul pentru o intrare (cand poti sa stai la piscina toata ziua) este de 20 lei. Pretul pentru 8 intrari (poti sa stai toata ziua) este de 120 lei. Pretul urca in functie de cate intrari doresti, pana la 220 lei cand poti sa vii in fiecare zi si sa stai toata ziua la piscina. Eu am ales varianta cu 8 intrari a cate o ora la 60 lei (doar ca din luna Decembrie s-a scumpit la 80 lei). Aceasta varianta mi-a placut cel mai mult, cate 2 zile pe saptamana, o ora de inot intensiv (nu te da nimeni afara dupa o ora, dar daca inoti si nu stai si lenevesti in bazin, o ora este de ajuns), plus ca la ce conditii sunt acolo, pretul de 80 lei nu este scump deloc.

De obicei intre orele 16:00 si 18:00 se fac lectii de inot pentru copii, deci nu este prea indicat sa mergi. Dar in rest este destul de liniste si chiar daca sunt mai multi oameni, bazinul fiind mare, se poate inota linistit. Seara este bestial, deoarece nu sunt lumini decat in bazin (de mare putere), astfel ca atmosfera este cat se poate de relaxanta (chiar romantica…hrr).

Mai jos gasiti cateva poze cu Hotelul Maxim si piscina, facute ziua.