Caravana ‘Samsung Mobile’ la Oradea

29 octombrie 2009 at 01:35

In martie 2009, am urmarit la TV (la Discovery Channel mai exact), o emisiune despre masinile viitorului (‘Future Cars). Aia da emisiune si alea da masini. Pai ‘future, future‘, dar alea parca erau luate din ceva film SF… super masini/camioane, ce mai.

Printre masinile prezentate, a fost si camionul Spitzer al lui Colani, fabricat in 2001. Datorita designul aerodinamic, camionul consuma cu pana la 30-40% mai putin, fata de un camion normal (adica in loc de aproximativ 30l/100 km, ‘Spitzer’ consuma 20l/100 km). Si, asta fara a se modifica motorul. Doar din aerodinamica.

Spitzer

Spitzer

Dupa 6 luni de la emisiune (in 6 Septembrie 2009), ma duc si eu ca tot oradeanu, sa ma intalnesc cu un bun prieten din Timisoara (care era in trecere prin Oradea) la Lotus Mall. Ca asa cum el ma duce la Iulius Mall cand merg la Timisoara, asa il duc si eu la Lotus Mall cand vine la Oradea. Fiecare cu Mall-ul lui.

FreindsIn parcearea Mall-ului era o masina ce semana de la departare cu o ‘racheta‘. Am mers si noi mai aproape sa vedem despre ce era vorba defapt. Odata apropiati, ‘racheta‘ era defapt camionul Spitzer din emisiunea de la Discovery Channel. Nici nu m-am asteptat sa gasesc un astfel de camion pe drumurile din Romania (mai ales la ce drumuri avem… pacat de masina).

Caravana Samsung la Oradea

Caravana Samsung la Oradea

Camionul face parte din ‘Caravana Samsung Mobile‘, o campanie de promovare a produselor Samsung (telefoane/PPC/PDA). Caravana si-a propus ca in perioada 6-24 Septembrie 2009, sa ajunga in orasele: Oradea, Timisoara, Cluj-Napoca, Brasov si Bucuresti.

Motivul principal al decoratiunilor masinii era Samsung S8000 Jet – „Smarter than a smartphone”. Alte modele prezente: GalaxyGT I 7500, I8910 Omnia HD, B2100, S5230 Star, S8000 Jet, S8300 UltraTouch, M 7600 Beat DJ, S3500, S5600, i8000 Omnia II, I900 Omnia si S7550.

Dintre caracteristicile intalnite: telefoane cu procesor, touch-screen cu tehnologia AMOLED, interfaţa TouchWiz, HDD de 8-16 Gb, sistem de operare Windows Mobile 6.1, Symbian sau Android, WiFi, GPS, suport pentru fisiere video în format DivX si Xvid (chiar si cele HD), camere foto de 3-5-8 megapixeli si multe altele.

Pe langa telefoane/smartphone-uri, mai era prezent si un DJ, care se agita pe acolo, pentru a crea o ambianta placuta vizitatorilor. Oricum nu prea am reusit sa butonez smartphone-urile prezente, deoarece era destul de aglomerat. Asta este… poate data viitoare!

Deocamdata (in prezent), chiar daca ofera o multime de facilitati (WiFi, GPS, OS, HDD, touch-screen…), aceste telefoane mi se pare destul de scumpe. Pai, de 2.000 de lei cat este un PPC (Pocket PC – cum li se mai spune), mai bine iei un calculator sau o camera foto profesionala… si iesi mult mai bine. Dar daca nu ar cumpara lumea, atunci nu ar avea asa succes cu ele.

Lasand la o parte telefoanele si smathphone-uri, ‘Spitzer‘ a fost adevarata vedeta a ‘Caravanei Samsung Mobile‘. Nice!

Caravana_Samsung_6